Ei vanha koira uusia temppuja opi! Tuttu sanonta, jolla viitataan siihen, että nuorena tulee kokeiltua uutta ja sisäistettyä tietoa tehokkaasti, ja vanhempana oppiminen puolestaan on vähän hitaampaa ja haastavampaa.
Sanonnassa on toki totuuden jyvänen. Ihan samalla tavalla kuin koiranpentu, myös lapsi oppii uutta huomattavasti nopeammalla tahdilla kuin aikuinen. Lapselle voi kehittyä helposti vaikkapa useampi kieli sujuvaksi puhekieleksi, mutta jo teini-ikäisenä koulun penkillä vieraan kielen sanojen muistaminen voi tuntua puuduttavan hitaalta – aikuisiästä nyt puhumattakaan.
Se, että nuorena oppii tehokkaammin kuin vanhempana, ei silti tarkoita, etteikö uuden oppiminen olisi tärkeää myös aikuisiällä. Me Eduhousella tiedämme, että jatkuva kehittyminen on avain menestykseen, kasvuun ja hyvinvointiin työelämässä. Nopeasti muuttuvassa työympäristössä mukana pysyminen vaatii valmiutta – ja myös halua – omaksua uusia taitoja. Siksi osaamisen kehittäminen on tärkeää kaikille, kaikissa työrooleissa.
Tässä blogikirjoituksessa käsittelemme viittä tärkeää syytä, miksi jokaisen tulisi aktiivisesti kehittää osaamistaan työelämässä.
1. Pysy ajan tasalla.
Kun osaamistaan kehittää jatkuvasti, on huomattavasti helpompaa myös pysyä ajan hermolla työelämän vaatimuksista. Teknologian ja työmenetelmien kehittyessä on selvää, ettei kaikkea voi osata ilman harjoittelua ja opettelua. Kummasti kuitenkin uusien taitojen haltuun ottaminen helpottuu ja nopeutuu, kun aktiivinen kehittyminen on jo osa arkea.
2. Varmista parempi kilpailukyky työmarkkinoilla.
Työnhakija, joka kehittää itseään ja osaamistaan jatkuvasti, on myös potentiaalisen työnantajan silmissä kiinnostavampi kuin monet muut. Kun pystyt osoittamaan, että olet halukas oppimaan ja kehittymään, on erinomainen etulyöntiasema taattu työnhaussa. Kukapa ei arvostaisi työntekijää, joka on valmis ja innokas investoimaan omaan ammatilliseen kasvuunsa?
3. Huolehdi urakehityksestä.
Osaamisen kehittäminen luo erinomaista pohjaa uralla etenemiselle. Kun laajennat osaamistasi ja hankit uusia taitoja, saat myös mahdollisuuksia edetä uusiin tehtäviin ja vastuullisempiin rooleihin. Aina urakehitys sellaisenaan ei ole se tärkein tavoite, mutta ehkäpä jatkuva oppiminen toimii myös hyvänä pohjana esimerkiksi palkkakeskusteluille.
4. Muista arvostaa omaa kehitystä ja tyytyväisyyttä työssä.
Osaamisen kehittäminen ei tietenkään ole vain työnantajaa tai omaa organisaatiota varten, vaan ennen kaikkea itselle tehty palvelus. Kun opit uusia taitoja ja kehität itseäsi ammatillisesti, saat kohdata arjessa yhä useammin merkityksellisiä onnistumisen tunteita. Kukapa ei olisi tyytyväinen nähdessään kehittyvänsä jatkuvasti ja saavuttavansa tavoitteitaan?
5. Jaksa ja voi paremmin.
Tyytyväisyyden ohella osaamisen kehittäminen edistää monin tavoin työhyvinvointia ja työssä jaksamista. Kun hallitset työtehtäväsi paremmin, tunnet olevasi myös pätevämpi ja tärkeä osa omaa työyhteisöäsi. Päivittäinen työnteko on silloin sujuvampaa, ja samalla stressi ja epävarmuus vähenevät ihan huomaamattakin.
Eduhousen koulutuspalvelu on tehty helpoksi ja kattavaksi työkaluksi kenen tahansa osaamisen kehittämiseen. Palvelu tarjoaa joustavuutta ja helppoutta oppimiseen, ja voit opiskella itsenäisesti juuri silloin, kun itse haluat ja ehdit. Se on todistetusti meille aikuisille passeli tapa opiskella.
Eduhousesta löydät monipuolisesti erilaisia materiaaleja oppimisesi tueksi, kuten videotallenteita, harjoitustehtäviä ja interaktiivisia oppimismahdollisuuksia etäkoulutuksissa.
Kokeilemaan pääset ilmaiseksi – tutustu koulutustarjontaan ja testaa viikon ajan, lähtisikö hyvä osaamisen kehittämisen tapa tästä liikkeelle.